Новини Міжмор'я Польща

МЗС Польщі: ми висловлюємо протест проти дій з боку Білорусі

Таку позицію Міністерство закордонних справ повідомило вчора (1 серпня) тимчасово повіреному у справах білоруського посольства, передає Польське радіо.

Польща висловлює протест проти дій з боку Білорусі. Таку позицію Міністерство закордонних справ повідомило вчора (1 серпня) тимчасово повіреному у справах білоруського посольства. Дипломата викликали до МЗС у зв’язку з порушенням польського повітряного простору двома білоруськими вертольотами.

Заступник міністра закордонних справ Павел Яблонський заявив журналістам, що польська сторона розцінює це як провокаційні дії: «Йдеться про навчання, які закінчилися порушенням повітряного простору Польщі, а також продовження дій поблизу кордону, організацію масових груп нелегальних мігрантів, а також переміщення парамілітарних та міліарних груп найманців “Ваґнера”, які мають досвід найстрашніших злочинів».

Вчора Міністерство оборони Польщі заявило, що білоруські вертольоти порушили польський повітряний простір. «Перетин кордону відбувся в районі Біловеж на дуже низькій висоті, що ускладнило його виявлення радіолокаційними системами», — йдеться у повідомленні Міністерства оборони Польщі.

Білоруська сторона раніше поінформувала польську сторону про проведення навчань. У зв’язку з інцидентом міністр Маріуш Блащак наказав збільшити кількість солдатів на кордоні й виділив додаткові сили та засоби, в тому числі бойові вертольоти. Про інцидент було поінформовано НАТО.

Related Posts