Новини Міжмор'я Польща

Міноборони Польщі: ми послідовно зміцнюємо польську армію

Три фрегати в рамках програми «Miecznik» будуть демонструвати новий рівень польських Військово-морських сил, передає Польське радіо.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив у Ґдині, що польські Військово-морські сили повинні бути сильними, тому що вони зміцнюють безпеку Польщі й відіграють важливу роль в НАТО.

«На корабельні Польської групи озброєнь розпочалося різання листового металу для першого фрегата в рамках програми “Miecznik”. Ми послідовно зміцнюємо польську армію», — сказав очільник Міністерства оборони.

«Три фрегати в рамках програми “Miecznik” будуть демонструвати новий рівень польських Військово-морських сил. Будуть добре озброєні, як наступальним, так і зенітним озброєнням. А Військово-морські сили відіграють важливу роль в обороні НАТО», — додав він.

У 2026 році перший корабель має розпочати випробування з метою підняття на ньому прапора у 2028 році. У 2029 році мають бути завершені остаточні випробування, наприклад, ракетного озброєння. Очікується, що всі три кораблі програми Swordfish будуть готові до 2031 року.

Related Posts