Новини Міжмор'я Польща

Анджей Дуда підписав поправку до Закону «Про перехідні пенсії»

Перехідні пенсії передбачені для осіб, котрі виконували як фізично, так і психічно важку працю, передаэ Польське радіо.

У середу, 16 серпня, президент Республіки Польща Анджей Дуда підписав поправку до Закону «Про перехідні пенсії». У церемонії в Президентському палаці взяв участь, зокрема, прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький. Поправка скасовує термін дії прохідних пенсій і забезпечує захист профспілкових активістів у питаннях трудового права та виключає доплату з мінімальної заробітної плати за особливі умови праці.

Дотепер прохідні пенсії мали призначатися лише особам, які до 1 січня 1999 року виконували роботу в особливих умовах або особливого характеру. Як сказав польський лідер, таке рішення є дуже несправедливим, у зв’язку з чим в регламенті відбуваються зміни.

«Це важливі зміни, які очікувалися. Я б сказав, що їх вимагають багато людей. Це просто елемент справедливості», – зазначив президент.

Нові положення є результатом домовленості між урядом та профспілкою «Солідарність».

Очільник уряду Матеуш Моравєцький заявив, що діалог із профспілковими діячами був складним. Прем’єр-міністр зазначив, що перехідні пенсії призначені для тих, хто виконував як фізично, так і психічно важку працю.

Related Posts