Антиросійський фронт Польща

Польща не полишає спроби притягнути Росію до відповідальності за воєнні злочини

Президент звернувся до ООН із закликом створити спеціальний трибунал для російських воєнних злочинів в Україні, передає Польське радіо.

Польща докладає зусиль, щоб притягнути Росію як державу та її громадян до відповідальності за порушення міжнародного права. На цьому під час свого виступу час Відкритих дебатів Ради Безпеки ООН наголосив президент Польщі Анджей Дуда.  Як він зазначив, Польща підтримує діяльність міжнародних судових установ у цьому питанні: « Польща не полишає спроби притягнути Росію як державу, так і окремих російських громадян до відповідальності за порушення положень міжнародного права та Статуту ООН. Ми підтримуватимемо діяльність чинних міжнародних правових установ, таких як Міжнародний суд, Міжнародний кримінальний суд і Європейський суд з прав людини».

Президент звернувся до ООН із закликом створити спеціальний трибунал для російських воєнних злочинів в Україні.

«Оскільки російська агресія як така не може бути розслідувана Міжнародним кримінальним судом, ми підтримуємо створення спеціального міжнародного трибуналу. Крім того, Польща прагне разом з іншими членами світової спільноти створити міжнародний механізм відшкодування збитків і компенсації збитків, завданих Росією», — зазначив Анджей Дуда.

Як інформує Офіс Генерального прокурора України за час повномасштабної війни уже задокументовано 96 тисяч воєнних злочинів

Related Posts