Інші Новини Міжмор'я Польща

Польща та Чехія відновлюють контроль на кордоні зі Словаччиною

Прем’єр-міністр Петр Фіала підкреслив, що Чехія реагує на зростання кількості нелегальних мігрантів, передає Польське радіо.

Чехія в координації з Польщею відновлює контроль на кордоні зі Словаччиною. Про це заявив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан. Контроль на чесько-словацькому кордоні діятиме з півночі до 13 жовтня і може бути продовжений залежно від поточної ситуації. 

Міністр внутрішніх справ Чехії заявив, що відновлення контролю необхідне для ефективної боротьби з нелегальною міграцією та організованими групами контрабандистів. Він повідомив, що перевірки будуть проводитися вибірково по всій протяжності чесько-словацького кордону. «Ми робимо цей крок у координації з Польщею, яка так само контролюватиме свій кордон зі Словаччиною», – написав Віт Ракушан у соцмережі.

Прем’єр-міністр Петр Фіала підкреслив, що Чехія реагує на зростання кількості нелегальних мігрантів, які проникають на територію Європейського Союзу.

«Завдяки перевіркам ми зможемо ще краще подбати про безпеку наших громадян. Ми ведемо активну боротьбу, перш за все, з контрабандистами людей і торговцями людським нещастям», – сказав очільник чеського уряду.

За попереднім планом, на ділянці кордону Польщі зі Словаччиною буде відкрито 11 пунктів пропуску, з яких 8 – автомобільних і 3 – залізничних. Окрім цього буде відкрито десяток місць, де можна перетнути кордон пішки.

Related Posts