Новини Міжмор'я Польща

Польща: до 30 листопада можна подати заявку на отримання допомоги «Добрий старт»

Фінансову допомогу на стартовий шкільний набір виплачує Управління соціального страхування Польщі (ZUS) батькам дітей віком від 7 до 20 років або 24 років у випадку студентів з інвалідністю, передає Польське радіо.

До подачі заявки на учать у програмі «Добрий старт» залишився місяць. У рамках програми  батьки та опікуни дітей можуть отримати фінансову допомогу – 300 злотих раз на рік на стартовий набір для дитини незалежно від доходу родини.

Заступниця міністерки сім’ї Республіки Польща Барбара Соха розповіла Польському радіо, що цьогоріч дотепер виплати отримали чотири з половиною мільйони дітей.

«До кінця жовтня вже було подано понад три мільйони заявок, які стосуються 4 мільйонів 700 тисяч дітей, тобто це переважна більшість. Фінансову допомогу вже виплачено 4,5 мільйонам дітей. Це сума, яка становить понад 300 мільйонів злотих», – поділилася посадовиця, нагадавши, що заявку на участь у програмі «Добрий старт» можна подати лише в електронній формі.

Фінансову допомогу виплачує Управління соціального страхування Польщі (пол. Zakład Ubezpieczeń Społecznych, ZUS) батькам дітей віком від 7 до 20 років або 24 років у випадку студентів з інвалідністю.

Пільга у рамках програми «Добрий старт» не надається дітям, які відвідують дитячий садок, та дітям, які закінчують річну підготовку до дитячого садка. Програма також не стосується студентів.

Related Posts