Новини Міжмор'я Польща

У Польщі запроваджують нові форми соціальної допомоги

Скористатися сусідськими послугами зможуть люди віком від 65 років, які потребують підтримки за місцем проживання, передає Польське радіо.

Набирає чинності поправка до Закону про соціальну допомогу, яка запроваджує нові форми допомоги, зокрема так звані сусідські послуги та короткочасний догляд у будинках соціального захисту.

Скористатися сусідськими послугами зможуть люди віком від 65 років, які потребують підтримки за місцем проживання, пояснив заступник міністра сім’ї Станіслав Швед.

«Йдеться про прості, повсякденні дії — наприклад, прибирання квартири, допомога з покупками, які не потребують спеціальної підготовки. Опіку зможуть здійснювати повнолітні особи, які пройшли інструктаж з надання першої медичної допомоги».

Заступник зазначив, що організатором добросусідства будуть органи місцевої влади. Ті у свою чергу зможуть доручити це завдання неурядовим організаціям.

«Наступного року уряд виділив 30 мільйонів злотих на співфінансування служб сусідства через програму “Корпус підтримки літніх людей”».

Поправка також запроваджує нові короткострокові, щоденні та цілодобові послуги в будинках соціального захисту. Це можуть бути денні або 24-годинні перебування. За словами заступника міністра, це має на меті розвантажити членів сім’ї або опікунів.

Related Posts