Війна Інші Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Ексміністр оборони Польщі: росія готується до нового наступу проти України

На думку Антоні Мацєревича, про новий наступ рф проти України свідчить збільшення наступного року майже на 100 відсотків бюджету рф на озброєння, передає Польське радіо.

Колишній міністр національної оборони, депутат від партії «Право і справедливість» Антоні Мацєревич заявив, що росія готується до нового наступу на Україну. На його думку, про це свідчить збільшення наступного року майже на 100 відсотків бюджету рф на озброєння.

Таким чином гість Першого каналу Польського радіо прокоментував суботні слова голови НАТО Єнса Столтенберґа, який сказав, що Альянс має бути готовим до поганих новин з України. Він додав, що Київ потребує подальшої підтримки західних країн.

Антоні Мацєревич зазначив, що Польща має усвідомити, що наступ росії спрямований не лише проти України:

«Атака, яка після знищення України, буде продовжена на дальші західні країни – країни Балтії, і вона може загрожувати теж Польщі. Такою є правда».

Минулого тижня після завершення зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі генсек НАТО заявив, що росія накопичила великі запаси ракет до зими. Єнс Столтенберґ підкреслив, що хоча Москва все більше слабшає у військовому, економічному та політичному плані, її не можна недооцінювати.

Related Posts