Інші НАТО Новини Міжмор'я США

Посол США: Угорщина підтримує Росію та ігнорує інтереси НАТО

Посол США у різкій промові він розкритикував угорський уряд насамперед за його ставлення до Росії, України та НАТО

Посол США в Будапешті заявив, що угорський уряд, який підтримує Владіміра Путіна, ігнорує інтереси НАТО. Девід Прессман додав, що відмова Угорщини від допомоги Україні відбувається в той час, коли російські військові злочинці вбивають українців, передає Польське радіо.

Посол США неодноразово критикував угорський уряд. Цього разу під час щорічних зборів угорського відділення Американської торговельної палати у різкій промові він розкритикував угорський уряд насамперед за його ставлення до Росії, України та НАТО.

Девід Прессман зазначив, що, за його словами, Угорщина розглядає Північноатлантичний альянс як договір, а не як реальний союз. США в загрозливій ситуації можуть заступитися за Угорщину не тому, що вона виконує умови договору, а тому, що обидві країни є членами однієї спільноти цінностей. Він також заявив, що уряд Віктора Орбана відкрито ігнорує інтереси НАТО, підтримуючи Владіміра Путіна і погрожуючи накласти вето на подальшу військову допомогу ЄС Україні. 

Американський посол також згадав про закони про захист суверенітету, які зараз розглядаються в угорському парламенті. Він сказав, що, на його думку, московські закони про іноземних агентів є легкими і делікатними у порівнянні з угорськими. 

Related Posts