Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Про Україну

Зурабішвілі про надання Грузії статусу кандидата в ЄС: Маємо подякувати українцям

Президентка Грузії Саломі Зурабішвілі подякувала Президенту України Володимиру Зеленському та українському народу після набуття країною статусу кандидата в члени Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Newsgeorgia.

«Я хочу подякувати Президентові України, я щойно розмовляла з Володимиром Зеленським. І це велика заслуга його народу, оскільки цей прискорений процес, на який, з іншого боку, ми повністю заслуговуємо, але цього прискореного процесу, який відбувся в Брюсселі, не сталося б, якби не боротьба, самовідданість українського народу і ця дворічна жорстока війна. Ми маємо висловити за це величезну подяку, це наш обов’язок як грузинів», – сказала Зурабішвілі у своєму зверненні увечері 14 грудня.

Вона також подякувала і голові Євроради Шарлю Мішелю, назвавши його великим другом Грузії.

При цьому президент зазначила, що надання статусу кандидата є «спільним досягненням» грузинського народу та закликала співвітчизників до єдності.

«Це справді так, якби не разом, ми б ніколи нічого не досягли, ні незалежності раніше, ні досягнення цього кроку сьогодні, ні вступу до Євросоюзу завтра», – заявила Зурабішвілі.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня Європейська Рада вирішила відкрити переговори про входження до ЄС з Україною й Молдовою.

При цьому Грузія отримала статус країни-кандидата члена в Євросоюз.

Related Posts