Новини Міжмор'я Позиція Польща

Польські перевізники і фермери готуються відновити блокаду в Дорогуську

Від сьогодні, з понеділка, 18 грудня, до блокади руху вантажівок через пункт пропуску “Дорогуськ-Ягодин” братимуть участь члени об’єднання польських фермерів “Об’єднане село”.

Про це у соцмережі X повідомив Рафал Меклер, один із лідер перевізників, що беруть участь у блокуванні, передає ЗІФ.

“Завтра (18 грудня – Ред.) у Дорогуську знову стартує блокада. До нас приєднуються фермери з “Об’єднаного села”, – написав він у мережі Х.

Блокування кордону має розпочатися о 14:30 за Київським часом.

Водночас поповнився список вимог: призупинити імпорту цукру з України, виплатити компенсацій виробникам кукурудзи, відшкодувати акциз на паливо.

Недавно Рафал Меклер  у мережі Х повідомив таке: Координатори акції протесту в Дорогуську щойно почули від гміни, що немає згоди на вантажівки, які стоять на місці блокування, максимум на кемпінги та намети. Ми ще навіть не почали, а проблеми вже наростають…”

6 листопада у Польщі перевізники заблокували рух українських вантажівок на трьох пунктах пропуску: «Дорогуськ – Ягодин», «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська». 23 листопада поляки заблокували четвертий пункт пропуску «Медика – Шегині», де до акції долучились польські фермери.

11 грудня  глава гміни Дорогуськ розпустив акцію протесту, а пізніше відмовився задовольнити нову заяву про протест. Однак місцевий польський суд скасував це рішення і дозволив протестувальникам відновити блокаду.

Станом на вчора, 17 грудня, заблокованими залишалися три напрямки “Рава-Руська – Гребенне”, “Краковець – Корчова”, “Шегині – Медика”: у чергах у бік України на території Польщі перебуває десь 2150 вантажних транспортних засобів.

Related Posts