Новини Міжмор'я Польща

Пів тисячі аптек у Польщі можуть провети вакцинацію проти COVID-19

Вакцина від COVID-19 відпускається без рецепта, передає Польське радіо.

Кількість аптек, які мають договори з Національним фондом здоров’я на вакцинацію проти грипу, COVID-19 і пневмококів, перевищила 500. Понад 100 договорів готові до підписання, повідомили у фонді.

У своєму записі на платформі X фонд підкреслив, що нові договори з аптеками укладаються щодня. «Угоди довгострокові, прийом заявок відкритий», — повідомили в НФЗ.

У амбулаторіях первинної медико-санітарної допомоги та аптеках, які уклали угоду, можна зробити щеплення від грипу, COVID-19 та пневмококів.

Рекомендовані профілактичні щеплення в аптеках згідно з повідомленням міністра охорони здоров’я від жовтня 2023 року стосуються грипу (з 1 листопада 2023 року), пневмококів (з 1 листопада 2023 року), COVID-19 (з 1 грудня 2023 року). Щеплення також можна зробити в закладі первинної медичної допомоги.

Для щеплення проти грипу та пневмококів необхідний рецепт. Але оформлення рецепта на вакцину, виданого фармацевтом, завжди має 100% оплату.

Вакцина від COVID-19 відпускається без рецепта, але за направленням, яке автоматично отримується в інтернет-кабінеті пацієнта.

Рекомендовані в аптеці щеплення поширюються на осіб старше 18 років. Вакцинація дітей та підлітків (до 18 років) можлива лише в центрах первинної медико-санітарної допомоги.

Related Posts