Новини Міжмор'я Польща

Польща: робота над довколабюджетним законом на 2024 рік триває

Парламентський комітет з питань публічних фінансів одноголосно підтримав урядовий проєкт, що гарантує підвищення зарплат учителям, а також додаткові кошти на лікування онкології та дитячу психіатрію, передає Польське радіо.

Зелене світло для урядового проєкту, червоне — для пропозиції президента. Парламентський комітет з питань публічних фінансів у середу ввечері, 3 січня, одноголосно підтримав проєкт довколабюджетного закону на 2024 рік, підготовлений Міністерством фінансів Польщі. З порядку денного засідань зняли майже ідентичну пропозицію президента Анджея Дуди, який наприкінці грудня оголосив про намір накласти вето на первинний довколабюджетний законопроєкт. Своє рішення польський лідер аргументував тим, що документ передбачав виділення трьох мільярдів злотих для державних ЗМІ.

Як повідомляє кореспондент Польського радіо Кароль Дарморос, у Президентському палаці критикують останні дії міністра культури Бартломєя Сєнкєвича та не вирішують долю нового проєкту.

«Питання ЗМІ, звичайно, залишається відкритим. Це лише перше читання, тож побачимо, який проєкт буде подано на підпис президенту»,  — сказала міністерка з Канцелярії президента Малґожата Папроцька після того, як парламентський комітет з питань публічних фінансів ухвалив рішення та голосами нардепів від коаліції зняв запропонований проєкт голови держави з порядку денного засідань.

«За бюджет відповідає уряд. У зв’язку з тим, що була подана урядова версія довколабюджетного закону, не було сенсу говорити про президентський акт, який фактично мав такий самий зміст», — пояснив Ришард Петрус, депутат від партії «Польща 2050».

Урядовий проєкт, який гарантує підвищення зарплат вчителям і додаткові кошти на лікування онкології та дитячу психіатрію, парламентський комітет підтримав одноголосно.

Related Posts