Антиросійський фронт Балтія

Латвія позбавляється російських назв вулиць

Мерія Риги, зокрема, розглядає можливість зміни назв вулиць Пушкіна, Лермонтова та Гоголя. Найближчим часом їх перейменують на честь латвійських письменників, художників та інших творців, які зробили внесок у латвійську культуру, передає Польське радіо.

Влада у Ризі розглядає можливість зміни назв вулиць, які можуть асоціюються з росією чи російськими діячами, наприклад, сфери культури. Міський фінансовий комітет уже надав дозвіл на впровадження цих змін.

На тлі нападу росії на Україну Латвія активно прибирає з громадського простору радянську символіку часів радянської окупації країн Балтії. За словами кореспондента Польського радіо Каміля Залєвського, цього разу влада латвійської столиці хоче змінити назви вулиць, які чітко асоціюються з росією та її історією. Йдеться, зокрема, про вулицю Московську. Як передбачається, буде відновлено назву періоду до Другої світової війни – відтепер це буде вулиця Латґальська, що викликатиме асоціації з Латґалією, регіоном у східній Латвії.

Це, однак, ще не все. Мерія Риги розглядає можливість зміни назв вулиць Пушкіна, Лермонтова та Гоголя. Найближчим часом їх перейменують на честь латвійських письменників, художників та інших творців, які зробили внесок у латвійську культуру. Зміни обійдуться бюджету Риги приблизно в 80 тисяч євро, але остаточне рішення з цього приводу ще має ухвалити міська рада.

Related Posts