Інші Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Молдова розриває ще три угоди з СНД

Молдова денонсує ще три угоди, укладені в рамках СНД.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ZdG.md.

“Молдова денонсує ще три угоди, укладені на платформі Співдружності Незалежних Держав (СНД). Комісія з зовнішньої політики та європейської інтеграції затвердила 14 лютого відповідні звіти”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Управління зі зв’язків з громадськістю парламенту Молдови, йдеться про “Угоду про принципи забезпечення Збройних сил держав-учасниць Співдружності озброєнням, технікою, матеріальними засобами, організацією виробничої діяльності ремонтних підприємств, науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт”, підписану у Мінську 14 лютого 1992 року. 

Як пояснили у Міністерстві оборони країни, її денонсація обумовлена нездатністю та неактуальністю, а також тим, що Молдова “не взаємодіє у військово-політичній галузі в рамках Співдружності Незалежних Держав”.

Ще один документ, який буде денонсований — “Угода про групи військових спостерігачів та колективні сили з підтримки миру у Співдружності Незалежних Держав”, підписана у Києві 20 березня 1992 року та Протокол про тимчасовий порядок формування та залучення груп військових спостерігачів та колективних сил щодо підтримки миру у зонах міждержавних конфліктів та в державах-учасницях СНД, підписаний Молдовою 4 серпня 1992 року.

Третій документ, що підлягає денонсації, “Угода про співпрацю з метою надання технічної та матеріальної допомоги компетентним органам у галузі протидії тероризму та іншим насильницьким проявам екстремізму”.

Комісія з зовнішньої політики та європейської інтеграції запропонує проєкти для розгляду та ухвалення на пленарному засіданні парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, у червні уряд Молдови схвалив проєкт закону про розрив Конвенції про Міжпарламентську асамблею держав-учасниць СНД.

Related Posts