Інші Польща

Польський уряд має затвердити постанову про будівництво АЕС в Польщі американською компанією Westinghouse

Це стане офіційним початком більш ніж десятирічного процесу будівництва електростанції. Будівництво, ймовірно, розпочнеться у 2026 році, враховуються локації в Помор’ї, повідомляє Польське радіо.

Польський уряд, який збирається о 13:00, має затвердити постанову про будівництво атомної електростанції в Польщі американською компанією Westinghouse. Це стане офіційним початком більш ніж десятирічного процесу будівництва електростанції.

Будівництво, ймовірно, розпочнеться у 2026 році, враховуються локації в Помор’ї, включаючи Любятово, Копаліно, та Жарновець. Перший блок АЕС має бути введений в експлуатацію у 2033 році. Відповідно до польської атомної енергетичної програми, наступні блоки мають вводитися через кожні 2-3 роки.

Через десять років Польща хоче мати дві атомні електростанції, а в перспективі – три. Вже відомо, що другий об’єкт, у великопольському Понтнуві, побудує компанія з Південної Кореї. У понеділок у Сеулі було підписано лист про наміри. Віце-прем’єр-міністр Яцек Сасін на місці заявив, що атомні електростанції є елементом безпеки держави: «Події останніх місяців показали нам, наскільки важлива ця безпека», – підкреслив він.

Місце розташування третьої польської АЕС поки невідоме, як і невідомо, хто буде підрядником.

Related Posts