Антиросійський фронт Балтія Війна Новини Міжмор'я

Очільник МЗС Литви: «напівзаходів» для зупинки путіна буде недостатньо

«Якщо Україна впаде, всі чудово розуміють: ми будемо наступними. Путін не має наміру зупинятися», — наголосив Ґабріелюс Ландсберґіс, передає Польське радіо.

Очільник МЗС Литви зажадав посилити санкції проти росії після смерті Алєксєя Навального. Про це Ґабріелюс Ландсберґіс заявив у Брюсселі, де бере участь у зустрічі очільників дипломатій країн ЄС:

«Принаймні про санкції треба передусім говорити. Так само, як ми це робили в минулому. Це жахливе нагадування, що кожного разу, коли в росії вбивають опозиціонера, Європа має пакети санкцій. Я хочу сказати, що це найменше, що ми можемо зробити, а потім вимагати видати його тіло та належного поховання, на яке заслуговує його родина та люди, які йому довіряли».

За словами Ландсберґіса, «напівзаходів» буде недостатньо, щоб зупинити путіна. «Якщо Україна впаде, всі чудово розуміють: ми будемо наступними. Путін не має наміру зупинятися», — сказав Ландсберґіс.

Міністри закордонних справ ЄС збираються в понеділок у Брюсселі, щоб обговорити, серед іншого, військову підтримку України та проєкт 13-го пакету санкцій ЄС проти росії.

Related Posts