Балтія Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Польща Про Україну

ЗМІ: Зеленський зустрінеться у Варшаві з лідерами Польщі, Литви і Грузії

Повідомляється, що під час свого першого, офіційного візиту до Польщі президент України також має зустрітися із представниками бізнесу і української громади

Під час візиту президента України Володимира Зеленського до Польщі, що почнеться найближчої суботи, він проведе ряд двосторонніх зустрічей із лідерами Польщі, Литви, Грузії та Бельгії. Готується також зустріч із президентом США Дональдом Трампом, передає “Польське радіо”.

Інформацію про заплановані перемовини Зеленського у Варшаві передало у середу із посиланням на джерела агентство “Інтерфакс-Україна”.

У суботу, 31 серпня, президент України під час офіційного, першого візиту до Польщі зустрінеться із президентом Анджеєм Дудою, прем’єр-міністром Матеушом Моравєцьким та представниками Сейму і Сенату.

“Передбачені також зустрічі очільника української держави із представниками бізнесу та української громади (у Польщі)”, – сказав співрозмовник агентства.

1 вересня Зеленський візьме участь у меморіальних заходах до 80 роковин початку Другої світової війни та проведе ряд двосторонніх зустрічей. “Підтверджені вже зустрічі із Грузією, Бельгією і Литвою; опрацьовуються теж можливості інших зустрічей”, – підкреслив інформатор “Інтерфаксу”.

За його словами, українська сторона готується теж до зустрічі Зеленського із Трампом, однак її подробиці поки невідомі.

Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон, перебуваючи з візитом у Києві, висловив сподівання, що Трамп і Зеленський матимуть шанс, аби поговорити у Варшаві.

Related Posts