Польща

Польща: Головстат оприлюднить важливі дані про економічне становище

Дані стосуватимуться промислового виробництва, динаміки будівельно-монтажного виробництва, заробітної плати та зайнятості на підприємствах, передає Польське радіо.

У вівторок, 20 лютого, Головне управління статистики опублікує важливі дані про польську економіку за січень 2024 року. Йдеться, зокрема, про промислове виробництво. Як вважає економістка з PKO Bank Polski Уршуля Кринська, ці дані, ймовірно, будуть набагато кращими, ніж у грудні, коли показник впав на 3,9% у річному обчисленні.

«Ми припускаємо, що минулого місяця промислове виробництво могло зрости більш ніж на 4 відсотки порівняно з тим же періодом 2023 року. Поліпшення динаміки, зі свого боку, значною мірою є результатом “календарного ефекту” — зникнення негативного ефекту кількості робочих днів», — пояснила фахівчиня.

Окрім даних про промислове виробництво, Головне управління статистики також оприлюднить дані, зокрема, про заробітну плату та зайнятість на підприємствах. За словами експертів, зайнятість на підприємствах у січні 2024 року могла бути на 0,4 відсотка нижчою, ніж у той самий час роком раніше.

Також, як передбачається, будуть опубліковані дані й про динаміку будівельно-монтажного виробництва за січень поточного року.

Related Posts