Польща Про Україну

Поляки блокують шість пунктів пропуску – в чергах на кордоні 2500 вантажівок

У Польщі в бік України в чергах стоять близько 2500 вантажівок, блокування шести пунктів пропуску триває.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Польські фермери-протестувальники продовжують обмежувати рух для вантажівок автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Дорогуськ – Ягодин», «Гребенне – Рава-Руська», «Медика – Шегині», «Зосин – Устилуг», «Долгобичув – Угринів» та «Корчова – Краківець».

«Станом на ранок на цих шести напрямках сукупно на території Польщі в бік України очікують на можливість перетину кордону близько 2500 вантажівок», – сказав речник.

На кордонах зі Словаччиною та Угорщиною рух вантажівок спостерігається, там у чергах стоять по 600 вантажівок. Демченко нагадав, що вчора на кордоні зі Словаччиною фермери на годину перекрили рух вантажівок, потім його відновили.

Інформація про повне блокування кордону з 20 лютого від польської сторони не надходила, уточнив речник

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого польські аграрії проводять загальний страйк по всій Польщі, блокуючи у приблизно 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускаючи навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

16 лютого міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні, переговори триватимуть і цього тижня.

12 лютого у Єврокомісії закликали Україну та Польщу до переговорів щодо експорту зерна.

З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску.

Related Posts