Новини Міжмор'я Позиція Польща

Польща не проситиме розмістити у себе ядерну зброю

На запитання про можливі дії щодо розміщення ядерної зброї в Польщі міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш відповів, що Польща перебуває в союзі з країнами, які володіють такою зброєю, передає Польське радіо.

Польща не буде одноосібно звертатися з проханням про розміщення ядерної зброї на своїй території. Про це заявив міністр національної оборони Владислав Косіняк-Камиш під час церемонії вшанування вояків антикомуністичного підпілля.

На запитання про можливі дії щодо розміщення ядерної зброї в Польщі міністр Косіняк-Камиш відповів, що Польща перебуває в союзі з країнами, які володіють такою зброєю.

«Ми перебуваємо в НАТО разом з країнами, які мають ядерну зброю. В рамках НАТО є союзницькі зобов’язання щодо співпраці і захисту своїх територій з використанням всіх можливих сил і засобів. Звісно, є певні протоколи їх застосування і ніхто не хоче ядерної війни. Місія НАТО — стримування й захист, тож Польща в рамках цієї співпраці якби й мала приймати якісь рішення, то це мають бути рішення союзницькі, в рамках НАТО, не індивідуальні», — наголосив міністр.

Кілька днів тому міністр закордонних справ Радослав Сікорський в інтерв’ю Bloomberg ствердив, що відсутність допомоги Україні з боку США матиме серйозні наслідки для американських альянсів у всьому світі. На його думку, деякі країни можуть почати розвивати власні ядерні програми.

Related Posts