Новини Міжмор'я Польща Про Україну

У Польському інституті у Будапешті дискутували про допомогу Україні

У Польському інституті в Будапешті пройшла дискусія «Ген солідарності. Допомога Україні в умовах війни», яка має додаткове символічне значення, з огляду на те, що з початку війни уряд Угорщини не надавав жодної військової допомоги Україні, передає Польське радіо.

Посольство Польщі в Будапешті та місцевий Польський інститут організували дискусію про допомогу українцям під назвою «Ген солідарності. Допомога Україні в умовах війни». Це особливий час невдовзі по другій річниці початку повномасштабної агресії росії проти України.

Нідерландський письменник Яап Шолтен від початку війни вісім разів був в Україні. Він допомагає людям, але також організовує спорядження українських бійців. Він каже, що, наприклад, пакет ЄС у 50 млрд євро – це частки відсотка ВВП країн ЄС. «Це насправді нічого. За допомогою невеликих грошей українці переможуть. Я переконую всіх у Нідерландах зробити це», – сказав Яап Шолтен.

За словами колишнього посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького, допомога Україні також є польським власним інтересом перед лицем російського режиму. «Ми швидко зрозуміли, що найдешевший спосіб зберегти наш спосіб життя в Польщі – це допомогти українцям – українській армії та українському суспільству», – сказав Бартош Ціхоцький.

Дискусія в представництві Польщі в Угорщині також має символічне значення. З початку війни в Україні уряд Угорщини не відправляв до України зброю та не дозволяв транзит військової допомоги через свою територію.

Related Posts