Інші Новини Міжмор'я Польща

Польща пропонує запровадити високі мита на продукцію з росії

Міхал Колодзєйчак на Третьому каналі Польського радіо сказав, що підвищення митних зборів може бути альтернативою ембарго на продовольство зі Сходу, на яке не хочуть погоджуватися всі країни ЄС, передає Польське радіо.

Високі митні збори допоможуть обмежити імпорт продовольства з росії та Білорусі до Європейського Союзу. Про це говорить Міхал Колодзєйчак, заступник міністра сільського господарства та розвитку села. Віцеміністр пропонує ввести високі мита в ЄС на перевезення товарів з Білорусі та РФ.

Міхал Колодзєйчак на Третьому каналі Польського радіо сказав, що підвищення митних зборів може бути альтернативою ембарго на продовольство зі Сходу, на яке не хочуть погоджуватися всі країни ЄС.

«Всі країни мусять дати згоду на запровадження ембарго. Відомо, що такої одностайності може не бути. Однак – не знаю, чи це беруть до уваги, бо заплановано дискусію на цю тему, – наприклад, можна застосувати механізм високих мит, які можна було б накласти на продукти з росії, що обмежило б надходження цих продуктів, і це, як на мене, був би добрий механізм», – говорить Міхал Колодзєйчак.

Польща та Латвія вимагають від Єврокомісії запровадити ембарго ЄС на продовольство з Росії та Білорусі. Комісія запевняє, що стежить за надходженням зерна з росії та Білорусі до ЄС і готова ввести обмеження, якщо ситуація на європейських ринках дестабілізується. Серед країн ЄС наразі немає одностайності щодо введення ембарго на імпорт продовольства з Росії. Деякі країни побоюються помсти з боку Москви. Вартість щорічного російського експорту до ЄС становить понад два мільярди євро, а європейського експорту до росії – понад сім мільярдів євро.

Related Posts