Інші Новини Міжмор'я Позиція Польща

Польща та Словенія розвиватимуть спільні цифрові проекти

Польські фахівці можуть запропонувати, зокрема, проекти, пов’язані з кібербезпекою, передає Польське радіо.

У Планиці під час бізнес-форуму під головуванням президентів Анджея Дуди та Наташі Пірц Мусар було підписано угоду про співпрацю між ІТ-галузями Польщі та Словенії.

Президент Асоціації цифрова Польща Міхал Кановнік, який підписав угоду зі словенськими партнерами, сказав в інтерв’ю Польському радіо, що польські фахівці можуть запропонувати, зокрема, проекти, пов’язані з кібербезпекою. Він додав, що участь у бізнес-форумі президентів Польщі та Словенії є хорошою промоцією для компаній обох країн.

Це дії, – за його словами, – які треба робити для підтримки бізнесу. Президент Міхал Кановнік підкреслив, що «політичне благословення» завжди сприяє подальшій співпраці, і така діяльність завжди повинна починатися з таких заходів.

Під час бізнес-форуму в Планиці також обговорювалося питання співпраці між Польщею та Словенією у розвитку транспортної інфраструктури в цій частині Європи. Обидві країни вважають найкращою платформою для цього співпрацю в рамках Ініціативи трьох морів. Це проект, який об’єднує 13 країн Центральної Європи, ініційований у 2015 році президентами Польщі та Хорватії.

Related Posts