Балтія Новини Міжмор'я Про Україну

У рамках Осокінського фестивалю у Ризі відбудеться концерт на підтримку України

У Будинку Чорноголових у Ризі 13 квітня у рамках благодійного музичного Осокінського фестивалю  відбудеться концерт за участі струнного квартету Київського камерного оркестру.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії.

Осокінський фестиваль музики (Osokins Festival) вже третій рік поспіль присвячений Україні та героїчній боротьбі українського народу за свою свободу та незалежність.

У концерті візьмуть участь піаніст Андрій Осокін, квартет солістів Київського камерного оркестру Національної філармонії України у складі Юрія Стьопіна (скрипка), Олексія Колесника (скрипка), Андрія Чопса (альт) та Дмитра Глущенка (віолончель), актриса Зане Даудзині та етномузикантки Вікторії Притуляк.

Також у програмі концерту прозвучать твори українських композиторів та Йоганнеса Брамса переплітатимуться з поезією української письменниці Вікторії Амеліної та поета Максима Крівцова, які загинули на війні в Україні у 2023 році. Концерт присвячений усім українцям, які захищають свою державу.

Початок концерту у суботу о 19:00. Квитки можна придбати за посиланням.

Кошти від квитків на фестивальні заходи будуть спрямовані на придбання вкрай необхідних речей для українських військових і цивільних на фронті, приділяючи особливу увагу українським дітям, а також на підтримку батьків важкохворих українських дітей у Латвії.

Нагадаємо, 2023 року під час концерту у рамках Осокінського фестивалю у Ризі виступили латвійський піаніст, маестро Андрій Осокін, латвійські музичні гурти «LabveligaisTips», «Melo – M», «Shakima Trio», «Sub Scriptum», «Varakuta», українські та латвійські виконавці Ralfs Eilands, Katrīna Gupalo, Darja Leleko, Anastasija Jačmenkina, Viktorija Pritulaka, Anastasija Vasilenko, Jevgēnija Nasonova, а також дитячий хор та інші музиканти та співаки.

Related Posts