Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

Молдова готова взяти участь у відновленні України

Віцепремʼєр-міністр, міністр закордонних справ Міхай Попшой заявив, що Молдова рішуче підтримує Україну і готова брати участь у її відновленні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Point.md.

«Ми наголосили на важливості продовження допомоги Україні та її підтримки у просуванні демократії на всьому європейському континенті», – сказав Попшой.

Він також додав, що Республіка Молдова рішуче підтримує своїх українських друзів і готова брати участь у процесі відновлення України, надання їй допомоги у воєнний час, транзиті зерна та наданні притулку біженцям.

У ході зустрічі зі співголовами Групи дружби з Молдовою у Конгресі США Майклом Лоулером та Деборою Росс глава МЗС Молдови обговорив ситуацію в галузі регіональної безпеки, політичні події в країні, виклики, пов’язані з російською агресією в Україні, а також пріоритети в галузі європейської інтеграції, включаючи зусилля щодо проведення реформ, спрямованих на сприяння початку переговорів щодо вступу до ЄС.

Раніше Попшой заявив, що відносини з Росією перебувають на найнижчому рівні за всю історію Республіки Молдова, і доки тривають варварства в Україні, передумов для покращення цих відносин немає.

Related Posts