Балтія Новини Міжмор'я

У Литві стартують великі міжнародні військові навчання

Мета цих маневрів – продемонструвати здатність оперативно передислокувати підрозділи сухопутних військ в інший регіон, передає Польське радіо.

Сьогодні в Литві розпочинаються великі міжнародні військові навчання. Вони стануть частиною військових маневрів НАТО «Steadfast Defender 24». 

Навчання, які розпочинаються сьогодні в Литві, мають кодову назву «Saber Strike». У них візьмуть участь близько 600 американських військових і 120 одиниць перекинутої з Польщі військової техніки, а також сухопутні війська литовської армії. Мета цих маневрів – продемонструвати здатність оперативно передислокувати підрозділи сухопутних військ в інший регіон, посилити чинні підрозділи та досягти ефекту стримування. Протягом усіх вихідних відбуватиметься перекидання німецьких військ.

Крім того, у неділю розпочнуться польсько-литовські навчання, у яких також візьмуть участь американські та португальські сили. Військовослужбовці перевірятимуть, зокрема, сценарії оборони так званого Сувальського перешийка. У литовській армії зазначають, що на дорогах з’являться колони військової техніки.

До кінця квітня у Польщі тривають навчання із бойової стрільби на маневрових установках протиповітряної оборони малої дальності. Це перший випадок в історії армії США, коли платформа M-SHORAD інтегрована в маневровий підрозділ.

Related Posts