Позиція Польща Співробітництво

Лідером президентських рейтингів у Польщі залишається Анджей Дуда

Результати останнього соцопитування в Польщі показують, що  діючий глава держави Анджей Дуда в другому турі президентських виборів переміг би будь-кого з  головних опозиційних кандидатів.

Опитування  компанії Pollster демонструє, що Анджей Дуда перемагає і Малгожата Кідава-Блоньську, і Владислава Косіняка-Камиша, і Роберта Бедроня. Однак важливо те, що в будь-якому разі відсоток людей, які досі не визначилися, залишається  досить високим.

Якщо б Анджей Дуда та Малгожата Кідава-Блоньська зустрілися у другому турі президентських виборів, діючий президент міг би отримати 45 % голосів, а представник “Громадянської коаліції” – 37%.  Водночас, 18 % респондентів сказали, що не знають, за кого б голосувати в другому турі

На  подібну кількість прихильників – 45 %, – Дуда може надіятися в суперництві з лідером PSL Владиславом Косіняк-Камишем. Однак у цій ситуації 34 % опитаних громадян  віддадуть свій голос за Косіняка-Камиша.  Частка тих, хто не визначився становить 21 %.

В той же час, Анджей Дуда отримує найвищу підтримку  у двобої з Робертом Бедронем, який представляє лівих: якби політики зустрілися у другому турі президентських виборів, 48 % респондентів віддали б голоси за нинішнього главу держави, а 33 % – за лідера “Весни”. Частка респондентів, які не знають, якого політичного діяча підтримали б у такому разі, становить 19 %. Нагадаємо, вибори у Польщі мають відбутися в травні наступного року.

Related Posts