Грузія/Вірменія

Зурабішвілі і Меркель обговорять ситуацію в регіоні Південного Кавказу


Зустріч президента Грузії Саломе Зурабішвілі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель відбудеться 20 лютого. Про це сьогодні на брифінгу повідомив прес-секретар федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт, передає Новини-Грузія.

Переговори пройдуть в рамках офіційного візиту Зурабішвілі в Німеччину, запланованого 20-21 лютого. Меркель прийме президента Грузії в Федеральній канцелярії.

«Темами розмови стануть двосторонні відносини, ситуація в регіоні Південного Кавказу і відносини між Євросоюзом і Грузією», – повідомив Зайберт.

Необхідно відзначити, що в серпні 2018 року канцлер ФРН з робочим візитом відвідала Грузію в рамках турне по країнах Південного Кавказу.
Перебуваючи в Грузії Меркель говорила про російську окупацію, про виклики, перед якими опинилася країна через цю «величезну і кричущу несправедливість», а також про посилення економічних зв’язків. Разом з тим вона зазначила, що хоча Грузія і досягла успіху в реформах і все більше зближується з євроатлантичними структурами, остаточна і повна інтеграція Грузії в НАТО або ж ЄС потребує часу.

Нагадаємо, що в Німеччину Зурабішвілі відправиться з Франції. Робочий візит глави грузинської держави в Третю республіку відбудеться 17-19 лютого.
Уже відомо, що Зурабішвілі проведе переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном. Також в Парижі вона планує зустрітися з генеральним секретарем ЮНЕСКО, президентом Сенату, поспілкуватися зі студентами з Грузії і представниками грузинської діаспори.

Зурабішвілі стала президентом Грузії 16 грудня 2018 року, здобувши перемогу на президентських виборах 28 листопада.

З першим офіційним візитом Зурабішвілі вирушила до Брюсселя 21-24 січня. Там Зурабішвілі провела переговори з президентами Європейської ради та Єврокомісії Дональдом Туском і Жан-Клод Юнкером, з єврокомісаром з питань розширення і політики добросусідства ЄС Йоханесса Ханом.

Минулого тижня Зурабішвілі відвідала Афганістан, де побачилася з грузинськими миротворцями, які беруть участь у миротворчій місії «Рішуча підтримка» (Resolute Support). У Кабулі Зурабішвілі зустрілася з президентом Афганістану Ашраф Гані.

Related Posts