Грузія/Вірменія

Опозиція: Грузія повинна бути згадана в пакеті антиросійських санкцій


Опозиційна партія «Європейська Грузія» закликала прем’єр-міністра країни Мамуку Бахтадзе в ході виступу на Мюнхенській конференції з безпеки і під час двосторонніх зустрічей закликати партнерів посилити санкції відносно Росії, передає Грузія online.

Йдеться про новий пакет санкцій, що стосується агресії Москви в Азовському морі і отруєння Скрипаля в Великобританії, який планують прийняти США і Євросоюз. В опозиційній партії вважають, що в цьому списку повинне фігурувати і питання Грузії.

За словами депутата Георгія Канделакі, в зв’язку з інцидентом в Керченській протоці ще в листопаді минулого року в парламент був представлений проект резолюції, яка засуджує російську агресію і зобов’язує уряд Грузії вжити заходів, щоб в санкції відносно Москви був включений, щонайменше, «список Отхозорія-Татунашвілі ». Тепер «Європейська Грузія» закликає парламентську більшість не зволікати з обговоренням проекту резолюції і почати роботу вже наступного тижня.

Опозиційна партія звертається і до міністерства внутрішніх справ, щоб воно внесло в зазначений список представників російських окупаційних структур, які були причетні до вбивств або покривали убивць Гігі Отхозорія і Арчила Татунашвілі.

Related Posts