Інші Молдова/Румунія

Додон закликав Угорщину підтримати зусилля по зміцненню нейтралітету Молдови

Президент Молдови Ігор Додон закликав Угорщину проявити інтерес до підтримки зусиль по зміцненню статусу нейтралітету Республіки Молдова, зазначивши, що це є базовою умовою національної, енергетичної та інформаційної безпеки і процвітання нашої країни.

Про це він заявив в ході зустрічі з міністром закордонних справ і торгівлі Угорщини Петером Сийярто, на якій сторони обмінялися думками щодо розвитку двостороннього діалогу в галузях, що становлять взаємний інтерес, а також про ситуацію у внутрішній і зовнішній політиці, передає Noi.md.

Ігор Додон привітав візит угорської делегації в Молдову і підкреслив збіг поглядів з багатьох питань першорядного значення для наших країн. Співрозмовники були єдині в думці про те, що національний інтерес повинен переважати у всіх діях, які здійснюються на благо наших держав.

Глава молдавської держави зазначив, що за 26 років з моменту встановлення дипломатичних відносин Молдова підписала з Угорщиною близько 60 двосторонніх угод в різних сферах.

Ігор Додон підкреслив, що є прихильником досягнення балансу в зовнішній політиці на основі розвитку взаємовигідних відносин з країнами як Сходу, так і Заходу.

Він подякував угорському міністру за фінансову та соціально-гуманітарну допомогу, надану Республіці Молдова Угорщиною в багатьох областях, а також виступив за збільшення товарообміну між нашими країнами і реалізацію можливостей для поглиблення двосторонньої співпраці.

Президент висловив упевненість в тому, що добрі відносини дружби і співробітництва між Республікою Молдова та Угорщиною на рівні керівництва і народу будуть і далі розвиватися по наростаючій в різних сферах, що становлять взаємний інтерес.

Related Posts