Аналітика Грузія/Вірменія Експертна думка Новини Міжмор'я Позиція

Бахтадзе: Якість відносин та інтеграції з Євросоюзом ніколи ще не було на такому високому рівні

«З повною відповідальністю можу заявити, що якість відносин і інтеграції з ЄС ніколи ще не було на такому високому рівні», – заявив прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе на спільному засіданні урядової комісії Грузії з інтеграції в Євросоюз і державної комісії з інтеграції в НАТО, передає Грузія online.

За оцінкою прем’єр-міністра, Грузія успішно здійснює імплементацію зобов’язань, взятих перед Євросоюзом.

«Важливі реформи були проведені з точки зору законодавчого та інституційного зближення, що є передумовою для європейської і євроатлантичної інтеграції країни. Однак потрібно більше зусиль. На мій погляд, у нас є ресурс виконати частину зобов’язань заздалегідь », – сказав прем’єр.

На засіданні заслухали інформацію про заплановане на 5 березня в Брюсселі засіданні Ради асоціації Грузії-ЄС, де грузинська сторона представить «Дорожню карту інтеграції в ЄС».

На засіданні було приділено увагу чинному безвізового режиму з Євросоюзом. Прем’єр-міністр наголосив на важливості безперешкодного функціонування процесу.

«Я хотів би приділити частину зустрічі обговоренню поточного процесу безвізового режиму з країнами ЄС / Шенгену. Безперешкодне функціонування безвізового режиму є одним з найважливіших пріоритетів нашого уряду, оскільки крім практичних переваг, безвізовий режим несе в собі значну політичну відповідальність », – сказав глава уряду.

На спільному засіданні комісії була затверджена річна Національна програма Грузії (ANP), що є одним з найважливіших механізмів членства в НАТО. Було також відзначено, що Грузія досягла прогресу в північноатлантичної інтеграції.

Related Posts