Балтія Грузія/Вірменія Інші НАТО Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

33 військових з восьми країн-членів і партнерів НАТО проходять курс гірської підготовки в Грузії

Військові з Грузії, США, Латвії, Естонії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану та України проходять курс базисної гірської підготовки на курорті Бакуріані (регіон Самцхе-Джавахеті). Про це йдеться в повідомленні міністерства оборони Грузії, передає Грузія оnline.

Курс для 33 військових з країн-членів і партнерів НАТО проводять інструктори Школи гірської підготовки Сачхере (регіон Імереті) імені полковника Бесика Кутателадзе. Навчання – частина програми НАТО «Партнерство заради миру» (Partnership for Peace). Курс базисної гірської підготовки розрахований на три тижні.

За цей час військові повинні будуть опанувати навички спуску зі схилів на лижах, а також вивчити технічні методи пошуку і евакуації людей, що потрапили під лавину . Крім того, вони здійснять зимовий марш-кидок з подоланням різних перешкод, навчаться облаштовувати укриття в снігу і безпечно переводити групу по схилах.

Після завершення курсу військові будуть нагороджені сертифікатами та нагрудними знаками.

Школу гірської підготовки Сачхере заснували в 2004 році. У 2010 році, за рішенням Північноатлантичної ради НАТО, школі присвоїли статус центру освіти і підготовки НАТО за програмою «Партнерство заради миру» (Partnership for Peace).

Related Posts