Грузія/Вірменія Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Співробітництво

Міністри ВД Азербайджану, Грузії, Румунії та Туркменістану обговорили питання чотиристоронньої співпраці

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані, який 3-4 березня побував у Бухаресті, в понеділок зустрівся зі своїми колегами з Азербайджану, Румунії та Туркменістану – Ельмаром Мамедьяровим, Теодором Мелешкану і Рашидом Мередовим, з якими обговорив питання подальшого зміцнення і поглиблення економічних зв’язків, передає Грузія online.

Чотири міністри закордонних справ 4 березня підписали Бухарестську декларацію про розвиток міжнародного транспортного коридору між Чорним і Каспійським морями.

У Декларації сторони привітали «галузеве співробітництво» між країнами і «закликають до розширення торгово-економічних відносин і поглиблення регіональних зв’язків».

Вони також підтвердили, що регіональне економічне співробітництво та інтеграція надають більш широкі можливості для подальшого зростання і сприятимуть використанню і розвитку існуючого в регіоні економічного потенціалу.

Міністри вважають, що новий коридор стане «конкурентним маршрутом, що з’єднує Європу та Азію» разом з іншими аналогічними регіональними проектами, спрямованими на «ефективну транспортування товарів через Каспійське і Чорне море до Європи з країн Азії, а потім назад, через території Азербайджану, Грузії, Румунії і Туркменістану ».

Міністри закордонних справ зійшлися на думці, що будуть збиратися не рідше одного разу на рік на рівні міністрів, щоб оцінити прогрес і намітити подальші кроки з розвитку міжнародного транспортного маршруту Чорного моря і Каспійського моря. Наступний міністеріал відбудеться в Туркменістані. Також буде організовано співпрацю на рівні експертів.

3 і 4 березня Давид Залкаліані провів окремі зустрічі зі своїми колегами з Туркменістану і Румунії.

Related Posts