НАТО Новини Міжмор'я Польща Співробітництво

У Варшаві перебуває генсек НАТО Єнс Столтенберґ

Цьогоріч Польща відзначає 20-річницю членства в Північноатлантичному альянсі

П’ятниця, 8 березня, є другим днем візиту в Польщі генерального секретаря НАТО. Єнс Столтенберґ зустрівся з політиками, дипломатами і експертами під час конференції під назвою «Delivering on the Promise of Europe Whole, Free and at Peace», організованої у Варшаві в рамках святкування 20-річчя присутності Польщі в НАТО, передає Польське радіо.

Генсек НАТО високо оцінив інтерес Польщі до побудови міцного союзу. Говорячи про загрози та проблеми, з якими стикається НАТО, Столенберґ вказував на агресивну політику Росії та її нову зброю, яка небезпечна для Європи. Він сказав, що, незважаючи на багато відмінностей між союзниками, НАТО постійно зосереджується на співпраці і є однією з гарантій миру.

«Так, ми різні. Так, у нас є різні думки з багатьох питань. Але коли справа доходить до нашої відданості та безпеки, ми постійно збільшуємо її разом. Сильне НАТО є аргументом у запобіганні конфліктам і збереженні миру», – наголосив Столтенберґ.

У Варшаві генсек НАТО говорив також про річницю вступу Польщі, Чехії та Угорщини до НАТО. Він підкреслив, що рішення про вступ до Північноатлантичного альянсу було добровільним, як і рішення інших держав про приєднання до пакту.

Зустріч у Варшаві була одним з елементів святкування 20-ї річниці вступу Польщі до НАТО. Головні святкування річниці розширення Північноатлантичного альянсу відбудуться наступного вівторка в Празі.

Related Posts