Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Співробітництво США

Румунські військові придбають ще 36 американських винищувачів F-16

Румунія ініціювала процес придбання додатково 36 американських винищувачів F-16 для заміни застарілих російських МіГ-21. Про це сьогодні, 15 березня, заявив міністр оборони країни Габріель Леш національному телеканалу TVR 1.

Як повідомляє журнал Jane’s Defence Weekly, міністр сказав про необхідність закупити 36 додаткових літаках F-16 для формування декількох боєздатних ескадрилій для заміни застарілих МіГ-21. При цьому глава оборонного відомства зазначив можливість поставки
літаків , що були в експлуатації , які можуть бути модернізовані румунською оборонною промисловістю, передає point.md.

За даними Центру аналізу світової торгівлі зброєю, на озброєнні ВПС Румунії вже стоять 12 винищувачів F-16AM / BM MLU Блок.15 «Військові Фалкон», придбаних зі складу ВПС Португалії, включаючи дев’ять одномісних F-16AM і три двомісних F-16BM.

У складі 711-ї винищувальної ескадрильї (Кимпія-Турзій) і 861-ї винищувальної ескадрильї (Фетешті) залишається близько 26 літаків МіГ-21 – 20 одномісних МіГ-21MF / MF-75 «Лансер-C» і шість двомісних навчально-бойових МіГ -21UM «Лансер-B». У румунських ВПС відзначають, що відчувають все більше проблем з обслуговуванням застарілих МіГ-21.

В даний час Румунія прагне розширити можливість технічного обслуговування, ремонту і капітального ремонту F-16 на території країни і, ймовірно, буде використовувати придбання додаткових літаків в якості аргументу для створення на базі компанії Aerostar в Бакеу авторизованого центру технічного обслуговування F-16.

Related Posts