Аналітика Новини Міжмор'я Польща

Поляки мають утричі менше води, ніж європейці загалом

22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів, запроваджений ООН 1993 року

При нагоді Всесвітнього дня водних ресурсів голова Державного водного господарства Води польські Пшемислав Даца звернув увагу на проблему з доступністю води в Польщі. За його словами, поляки мають утричі менше води, ніж європейці загалом, а свідомість польського суспільства в цій сфері недостатня, передає Польське радіо.

«Ми на другому місці від кінця під оглядом забезпечення прісною водою. Статистично ми маємо втричі менше води, ніж середньостатистичний європеєць. А торік, коли була проблема посухи, – чотири рази менше. Отже, це повинно набагато більше нас турбувати. По суті, люди відкручують кран, бачать, що вода тече і вважають, що немає проблеми. А проблема дуже велика», – сказав Пшемислав Даца.

Всесвітній день водних ресурсів 22 березня має нагадувати, що не всі і не скрізь у світі мають доступ до чистої води. Це також нагода обговорювати управління водними ресурсами. Цьогорічний лозунг: «Leaving no one behind» (не залишаючи нікого позаду) звертає увагу на солідарність щодо проблем, пов’язаних з водою і на те, що такі явища як посуха або повінь можуть стосуватися кожного.

Related Posts