Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

Європейський суд з прав людини задовольнив індивідуальний позов громадян Грузії депортованих з Росії в 2006 році

Європейський суд з прав людини задовольнив індивідуальний позов громадян Грузії депортованих з Росії в 2006 році, повідомляє “Грузія Online”.

За рішенням суду, Росія повинна буде виплатити в якості компенсації від 2000 до 15 000 євро тим громадянам Грузії, які були затримані в адміністративному порядку та видворені з РФ в жовтні 2006 року. Рішення було прийнято суддями одноголосно.

Європейський суд з прав людини сьогодні розглядав питання введення компенсацій для виселених громадян Грузії з Росії в 2006 році. Йдеться про індивідуальний позов семи громадян Грузії, які оскаржували факт порушення прав людини під час депортації.

«Суд постановив, що Росія порушила різні статті Європейської конвенції щодо майже всіх з 19-ти позивачів», – йдеться в рішенні суду.

Разом з тим, за рішенням Європейського суду з прав людини від 31 січня цього року, Росія повинна буде виплати 1500 громадянам Грузії 10 млн. Євро в якості компенсації. Йдеться про громадян Грузії, які були видворені з Росії восени 2006 року.

Related Posts