Інші Новини Міжмор'я

Чинний президент Словаччини після відставки готовий очолити уряд

Чинний президент Словаччини Андрей Кіска після закінчення терміну повноважень готовий стати прем’єр-міністром, повідомляє “Європейська правда”.

Кіска, термін повноважень якого закінчується 14 червня, перебуває у процесі створення нової політичної партії. Він не уточнює, яким буде це об’єднання, хоча і стверджує, що вважає себе центристом.

Кіска зазначив, що хотів би сформувати новий уряд, з якого цього разу була б виключена нині правляча Smer-SD та екстремісти з Народної партії Наша Словаччина. За його словами, саме ці дві політичні сили є однієї з причин продовження участі у великій політиці.

“Коли є сильна мотивація, треба йти за нею. Це буде робота у повну силу і я очікую на неї. Я знаю, що хочу робити і з ким” – зазначив президент, зазначивши, що готовий бути прем’єр-міністром, але від партії, яка не буде підпорядкована одній дині.

Нагадаємо, 30 березня Словаччина обрала новим президентом активістку та адвоката Зузану Чапутову. Кіска висловив підтримку її кандидатурі, а сам відмовився від балотування на другий президентський термін.

Related Posts