Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Позиція

Іоніце: Підтримка європейського курсу Молдови – програмний документ дій Румунії

“Стратегічне партнерство на підтримку європейського курсу Республіки Молдова залишається програмним пунктом дій Румунії”. З такою заявою виступив посол Румунії в Республіці Молдова Даніел Іоніце.

Посол виступив на заходах, організованих в понеділок, 8 квітня, в Будинку національностей Кишинева Агентством міжетнічних відносин з нагоди Міжнародного дня ромів, передає point.md.

“Ми як і раніше дотримуємося свого принципу, а саме, тому, що здійснювані Румунією в Республіці Молдова проекти були, є і будуть призначені для всіх громадян Республіки Молдова незалежно від їх етнічної приналежності, віросповідання, мови або географічної зони проживання. Це всеосяжний принцип, який може принести користь і громадянам Республіки Молдова етнічної приналежності до ромів, через повністю впроваджені європейські стандарти в їхнє повсякденне життя “, – стверджує Даніел Іоніце.

За словами посла, важливо знати, розуміти і захищати традиції, цінності і сподівання всіх людей, включаючи громади ромів. Адже цим будуть визначені ті рішення, які конкретно сприяють соціальній інтеграції ромів, зберігаючи при цьому їх культурну самобутність.

“Для Румунії інтеграція людей, що належать до національних меншин ромів, продовжує залишатися пріоритетним завданням, яке ми вирішуємо як на національному, так і на багатосторонньому рівні”, сказав також офіційний представник Румунії.

В рамках заходу відбулося відкриття виставки репродукцій творів живопису художника Миколи Бессонова.

Related Posts