Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

Ліліан Морі Паск’є: Протягом 20 років Грузія проявила настрій у прагненні до Європи і європейських цінностей

Мій візит до Грузії – це дуже хороша можливість підкреслити співробітництво, яке є між Грузією і Парламентською асамблеєю Ради Європи, – заявила після зустрічі з головою парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск’є.

Паска назвала зустріч з Іраклієм Кобахідзе цікавою і зосередила увагу на співробітництві між Грузією і Парламентською асамблеєю Ради Європи, передає “Грузія Online”.

«Мені, як голові Парламентської асамблеї Ради Європи, дуже радісно приїхати в Грузію. Було дуже цікаво говорити з Іраклієм Кобахідзе. Велике спасибі за теплий прийом. Я думаю, що цей візит сприятиме зміцненню нашої співпраці. Минуло вже двадцять років з моменту вступу Грузії в Парламентську асамблею Ради Європи. Я думаю, що протягом 20 років Грузія проявила настрій у прагненні до Європи і європейських цінностей, здійснила демократичні реформи в різних інституціях », – заявила Ліліан Морі Паск’є.

Вона відзначила внесок Ради Європи, Венеціанської комісії, Парламентської асамблеї Ради Європи в цьому.

«Ми всі асоціюємося з цими важливими реформами. Я думаю, що наша співпраця в такому позитивному напрямку буде продовжуватися », – заявила голова Парламентської асамблеї Ради Європи.

За її словами, в ході розмови з головою парламенту Грузії йшлося про різні питання, в тому числі про судову реформу, боротьбу з корупцією і т.д.

«В ході розмови зі спікером ми розглянули дуже багато питань, таких як реформа судової системи, боротьба з корупцією і т.д. Асамблея готова підтримати уряд і інститути Грузії в таких питаннях, як питання т.зв. Південної Осетії і Абхазії. Ми будемо продовжувати шукати шляхи, щоб конфлікти в т.зв. Південної Осетії і Абхазії були врегульовані і особливо, налагоджені контакти між людьми », – заявила Ліліан Морі Паск’є.

За словами Президента Парламентської асамблеї Ради Європи, в рамках візиту вона зустрінеться з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі, прем’єр-міністром Мамука Бахтадзе міністром закордонних справ Грузії Давидом Залкаліані і іншими особами. А завтра відкриється святкова сесія на честь 20-річчя вступу Грузії до Ради Європи.

Related Posts