Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Позиція

Абхазія і «Південна Осетія» є невід’ємною частиною Грузії – президент ПАРЄ

Ми не миримося з окупацією, Абхазія і «т.зв. Південна Осетія »є невід’ємною частиною Грузії, – про це президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск’є заявила в ексклюзивному інтерв’ю Першому каналу, передає “Грузія Online”.

Вона прокоментувала той факт, що після анексії Криму, з 2014 року Росії призупинили право голосу, однак в останні роки вона активно намагається повернути це право.

«Це своєрідна кризова ситуація. Ми, Парламентська асамблея і Комітет міністрів, думаємо над тим, щоб знайти ефективний і позитивний вихід з цієї відповідальної і проблемної ситуації. Ми несемо відповідальність за всіх жителів європейського континенту, і через те, що цієї делегації немає серед нас, ми захищаємо ту частину населення, яка, в свою чергу, є частиною тих 830 мільйонів чоловік. Я підтримую те, щоб ми всі сіли за стіл і говорили і знайшли вихід, який буде вигідним для всіх.

Через ці проблеми не можуть бути вирішено багато питань. Факт, що ситуація має покращитися. Поки це залишається викликом, але ми працюємо. Ця даність впливає на всі країни. Ми вважаємо, що Комітет міністрів і Парламентська асамблея повинні краще вести моніторинг, щоб встановити, що має статися, коли будь-яка делегація порушує наш статут і як примиритися з нею, як посадити за стіл переговорів.

Я вважаю, що зараз йде обговорення санкцій, ми вже сказали в резолюції, що всі держави-члени повинні виконувати свої зобов’язання, в тому числі і фінансові. Організація повинна працювати в обох органах, як в Комітеті міністрів, так і Парламентської асамблеї і платити внесок. Зараз не йдеться про санкції. Зараз ми в режимі діалогу і думаю, цей діалог – правильний вибір », – заявила Ліліан Морі Паск’є .

Вона говорила і про позицію Ради Європи в зв’язку з окупацією грузинських територій Росією і прокоментувала складне становище в окупованих регіонах.

«Наша позиція щодо Грузії ясна – ми не миримося з окупацією, і нас дуже турбує цей факт. Ми визнаємо територіальну цілісність і суверенітет Грузії. Абхазія і «т.зв. Південна Осетія »є невід’ємною частиною Грузії. В основному, ми спираємося на звіт генерального секретаря в зв’язку з положенням там, який дає нам повну інформацію про Грузію. Існують тривожні факти, і ми дуже стурбовані цим. Наші можливості дещо обмежені для реагування на ці проблеми, але головне – це зміцнювати відносини між людьми, я маю на увазі діалог між народами, повинен відновлюватися і має зміцнитися довіра. Контакти між людьми – це те, що приведе нас до остаточного вирішення проблеми, ситуація дійсно складна, але саме відновлення довіри може бути виходом. Для того народу, який там живе, ситуація дійсно небезпечна. Влада Грузії, на мій погляд, роблять багато для поліпшення ситуації на місці, щоб людям було легше там жити, і це дуже важливий і хороший крок », – заявила Ліліан Морі Паск’є .

Related Posts