Грузія/Вірменія Інші Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

У Братиславі обговорено питання Східного партнерства

Очільники дипломатії країн Вишеградської групи та Східного партнерства розмовляли, зокрема, про кшталт останнього після 2020 року

6 травня в Братиславі відбулася зустріч керівників дипломатії країн Вишеградської групи (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) та країн Східного партнерства. На цьому форумі обговорено, зокрема, кшталт Східного партнерства після 2020 року, в тому числі питання інституційного співробітництва та політичної інтеграції, передає “Польське радіо”.

Польщу представляв міністр закордонних справ Яцек Чапутович. За його словами, співпраця між країнами Вишеградської групи та Східного партнерства стає кращою з кожним роком: «Це група держав, яка підтримує близькі відносини Європейського Союзу з нашим східним сусідством, особливо з присутніми тут шістьма державами Східного партнерства. Ми звертаємо увагу на значення цієї програми в десяті роковини від її створення. Це було ініціативою Польщі та Швеції і ми хотіли б, щоб вона тривала надалі. Дискусія стосувалася передусім того, як у майбутньому збільшити її значення, як далі ми можемо підтримувати держави з нашого близького східного сусідства в їхньому стремлінні до Європейського Союзу».

До складу Східного партнерства належать країни Європейського Союзу, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна.

Related Posts