Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Позиція

Ми працюємо з партнерами, щоб Грузія була в порядку денному щодо відносин з Росією – Давид Залкаліані

Держсекретар США Майк Помпео не приїхав до Москви. Замість Росії, де у нього були заплановані офіційні зустрічі, він поїхав до Брюсселя. Саме там проводиться міністериал керівників зовнішніх відомств. Майк Помпео проводить зустрічі на тему у зв’язку з Іраном. Держсекретар США завтра вирушить в Сочі, де у нього будуть переговори з російською стороною, передає “Грузія online”.

Журналіст телекомпанії «Руставі 2» поцікавився, чи був зв’язок з грузинською стороною, чи працювало зовнішньополітичне відомство Грузії належним чином з тим, щоб на завтрашній зустрічі, запланованій в Сочі, тема Грузії була на порядку денному.
За заявою міністра закордонних справ Грузії, він знаходиться на постійному зв’язку з партнерами, щоб у відносинах з Росією Грузія була в порядку денному.

“Ми в щоденному режимі працюємо з усіма партнерами для того, щоб Грузія була серед перших в їх порядку денному з Російською Федерацією. Сьогодні тут в моїй промові одним з головних послань було саме це, щоб всі партнери поставили на якомога вищий рівень питання порядку денного відносин з Російською Федерацією.

У нас є інформація, що це так і відбувається. Прикладом того є нехай навіть питання, поставлене президентом Естонії президенту Росії. А також нам відомо, що це питання також було поставлено президентом Франції президенту Росії. Про це говорять і наші партнери. У нас є постійний зв’язок з нашими американськими партнерами, щоб поряд з іншими значущими питаннями була і Грузія, зокрема незаконні дії, які здійснює Російська Федерація “- заявив Давид Залкаліані.

Related Posts