Інші Новини Міжмор'я

Орбан відреагував на скандальне відео з екс-віце-канцлером Австрії і росіянкою

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан дистанціювався від колишнього віце-канцлера Австрії, екс-лідера ультраправих Гайнца-Крістіана Штрахе, у скандалі з відео з росіянкою, повідомляє “Європейська правда”.

“Те, що сказав Штрахе, неприпустимо”, – сказав Віктор Орбан виданню.

“Найважливіше для політика – це довіра людей. Штрахе був борцем сам по собі, але він втратив довіру людей”, – додав угорський прем’єр.

В цілому Орбан не хотів втручатися у внутрішню політику Австрії, заявивши, що “рішення повинні ухвалити австрійські виборці”, хоча кілька днів тому він з сарказмом прокоментував справу Ібіци.

“Наші австрійські друзі не приїдуть до нас, тому що у них почався незвичайний сезон полювання”, – сказав він після того, як колишній міністр транспорту Норберт Гофер скасував візит до Угорщини через урядову кризу.

На скандальному відео з Ібіци, де зафіксовано зустріч Штрахе з росіянкою та обговорення підтримки австрійських ультраправих на виборах, екс-віце-канцлер неодноразово згадував Віктора Орбана. Зокрема, він говорив, що прагне утворити медійну систему за зразком Угорщини, де більшість медіа-компаній є проурядовими.

Нагадаємо, оприлюднення відео призвело до політичної кризи в Австрії. 19 травня було оголошено про проведення дострокових виборів у вересні через розпад урядової коаліції. Точна дата виборів поки невідома.

Related Posts