Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Про Україну

Молдова запитала в України про втечу лідера старої влади

Правоохоронні органи Молдови зв’язалися з українськими колегами для того, щоб з’ясувати, як лідер Демократичної партії Володимир Плахотнюк, а також лідер партії “Шор” Ілан Шор покинули країну 15 червня, повідомляє “Європейська правда”.

На засіданні парламенту 18 червня міністр внутрішніх справ Андрій Нестасе повідомив, що зараз слідство перевіряє дві версії подій – що політики виїхали з Молдови через невизнане Придністров’я до України, або ж вилетіли через аеропорт Кишинева.

“Інших можливостей непомітно покинути країну немає. Наші колеги з України розкажуть нам, чи використовували Плахотнюк і Шор придністровський коридор, де Молдова не може встановити контроль. Про результати ми вам повідомимо. Якщо не через Придністров’я, то Шор і Плахотнюк могли покинути країну через аеропорт Кишинева, де вони створили свій бандитський коридор. Вони поїхали з цінностями і грошима. Закликаю всі держструктури надіслати мені документи, за якими Шору заборонено залишати країну”, – додав Нестасе.

Нагадаємо, у Молдові депутати парламенту створюють слідчу комісію щодо спроби путчу Демократичною партією через Конституційний суд і Генпрокуратуру.

За даними “Української правди”, 15 червня Плахотнюк полетів у Лондон з Києва.Молдову він нібито покинув через територію невизнаного Придністров’я, звідки виїхав до Одеси.

Related Posts