Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Про Україну

Посол України покинув виступ президента Міжпарламентської асамблеї православ’я в Грузії

Посол України в Грузії Ігор Долгов 19 червня покинув виступ президента організації Міжпарламентська асамблея православ’я, російського депутата Сергєя Гаврилова на знак протесту, повідомляє “Європейська правда”.

“Я буду коментувати лише бажання ортодоксальної церкви України. Всі українці хочуть власну церкву, і те, що ми знаємо і що отримали – це жорсткий опір з боку Москви”, – заявив Долгов.

На запитання, як би він оцінив той факт, що Росія є головою асамблеї, посол України зазначив, що це рішення залежить від членів.

“Росія окупує території України і продовжує воювати і сьогодні. Сьогодні у нас один загиблий і четверо поранених військових. Це для нас Росія. Дуже просто те, на чому наголосив Іраклій Кобахідзе (спікер парламенту – Ред.), християнська релігія і церква – це мир мирне існування, а не окупація територій. От і все. У мене більше немає коментарів”, – зазначив Долгов.

19-22 червня в Грузії проходить сесія 26-а генеральна асамблея Міжпарламентської асамблеї православ’я (IAO). В рамках заходу Грузію відвідали близько 100 учасників делегацій 25 країн. Зокрема до Грузії прибув Гаврилов, який відкрито підтримує визнання т.зв. Південної Осетії і Абхазії Росією.

Разом з тим, група громадян опротестувала його приїзд. У Палаці державних церемоній проходила акція, учасники якої називали приїзд Гаврилова ганьбою.

Related Posts