Аналітика Інші НАТО Новини Міжмор'я Про Україну

Президентка Словаччини розповіла про підтримку України і своє бачення діалогу з РФ

Після першого офіційного візиту до Праги минулого тижня новообрана президентка Словаччини Зузана Чапутова вирушила цього тижня до Брюсселя, де розповіла про своє бачення політики щодо Росії, повідомляє “Європейська правда”.

У вівторок вона зустрілася з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером. Столтенберг заявив, що Словаччина підтвердила чітку прихильність до трансатлантичних структур і європейського будівництва безпеки.

“Я виступаю за діалог з Росією і за розвиток співпраці. Але ніщо з цього не може відбуватися коштом наших цінностей, нашої безпеки, або неповаги до міжнародного права і правил”, – зазначила Чапутова.

“Я мала дуже продуктивну зустріч генсеком Єнсом Столтенбергом. Ми обговорили зобов’язання Словаччини про досягнення 2% (ВВП видатків на оборону) у 2022 році, продовження нашого внеску в розширення передової присутності та в підтримку України. Я була рада почути, що Словаччина є надійним і відповідальним союзником”, – каже словацька лідерка.

Як відомо, Словаччина є учасницею трастових фондів НАТО на підтримку України.

“Я буду продовжувати підтримувати Україну”, – сказала Чапутова. “Кожна країна має право самостійно ухвалювати рішення, куди вона хоче належати”.

Related Posts