Балтія Новини Міжмор'я Позиція Польща США

Заступник командувача сил США в Європі: Загроза РФ на Балтиці зросла

У свою чергу, сенатор США Роджер Вікер нагадав, що Росія «руйнує міжнародний лад» війною в Україні та анексією Криму

«Загроза з боку Росії у регіоні Балтійського моря зросла, але відповіддю союзників з НАТО є збільшення обороноздатності», – сказав заступник командувача сил США в Європі бригадний генерал Стівен Твітті, передає “Польське радіо”.

Генерал Твітті, заступник посла США при НАТО Даґлас Д. Джонс та представники оборонних відомства Польщі, країн Балтії, Фінляндії та Швеції взяли у вівторок участь у Ґданську в слуханнях американським Комітетом з питань безпеки і співробітництва в Європі так званої Гельсінської комісії. Комісія уперше у своїй 43-річній історії зібралася за межами США.

Співголова Комісії сенатор Роджер Ф. Вікер наголосив, що засідання відбувається за 80 кілометрів від кордону Російської Федерації, дії якої «руйнують міжнародний лад», зокрема, через війну на сході України та анексію Криму.

«Загрози в регіоні є очевидними, Росія вважає Балтику власним морем. Регіон Балтійського моря є театром дій, де нині повинні бути НАТО та США», – сказав Джонс. Він додав, що стратегія Північноатлантичного альянсу повинна брати до уваги не тільки типові військові, але й гібридні загрози.

Related Posts