Новини Міжмор'я Польща

Без перспективи участі в ЄС розвиток країн Центральної Європи сповільниться

Таку думку висловив президент Польщі Анджей Дуда при нагоді Саміту Західних Балкан

Президент Польщі Анджей Дуда висловив думку, що країни Західних Балкан повинні пройти шлях реформ, який Польща почала в дев’яностих роках минулого століття. У своєму виступі на Саміті Західних Балкан польський очільник зазначив, що мотивацією змін було прагнення приєднатися до Європейського Союзу. За його словами, відсутність перспективи вступу до ЄС сповільнила б розвиток країн Центральної Європи, передає “Польське радіо”.

«Ми хочемо, щоб ця перспектива була гарантована також державам Західних Балкан та іншим країнам, які прагнуть стати членами Європейського Союзу. Польща в минулому також зустрічалася з голосами скептицизму із Західної Європи. А сьогодні польська економіка розвивається найстрімкіше в ЄС, Польща є повноправним членом Євроспільноти, який бере участь у формуванні спільного бюджету», – сказав польський президент Анджей Дуда.

Як додав президент, Польща підтримує політику розширення Європейського Союзу.

У п’ятницю 5 липня в Познані тривають головні переговори Саміту Західних Балкан. Сюди прибуло 14 прем’єр-міністрів з країн Європейського Союзу та Балкан, у тому числі очільник польського уряду Матеуш Моравєцький, канцлерка Німеччини Анґела Меркель, прем’єр-міністри Великої Британії та Франції – Тереза Мей та Едуар Філіп. Політики обговорюють питання інтеграції країн Західних Балкан з Євроспільнотою та економічного розвитку цього регіону.

Related Posts